top of page

Hvilken fotograferingsstil passer jer?


Det at vælge den rette bryllupsfotograf, er det samme som valget af farver til pynt eller lokation. Efter man bliver bekendt med de valg man har, bliver man oftere klogere i hvilke muligheder der egentlig findes, samt de bedst valg til ens eget bryllup.

Vi vil guide jer igennem nogle af vores forskellige stilarter når det kommer til bryllupsfotografering, i håb om at I lærer hvad der findes derude og vigtigst af alt, hvad der passer til jeres smag.

Digitalt

Den første beslutning i møder, er hvorvidt I ønsker jeres billeder skal være digitale eller på film. Eller måske en blanding af begge. Digitalt er det meste udbredt, med tiden som den klare fordel. Afhængig af jeres bryllupsfotograf, så har I muligheden for at se jeres bryllupsbilleder allerede dagen efter brylluppet. Derudover så kan digitale kameraer fange billeder selv i situationer med knap så meget lys, hvilket er en fordel når man skyder et bryllup fra eftermiddag til sent aften. Så er den selvfølgelig også displayet på digital-kameraet, som gør det muligt for bryllupsfotografen at holde øje med billederne og justere efter behov.

En bryllupsfotograf med et digitalt kamera har større mulighed for at eksperimentere med både farver og vinkler. Dette betyder at I, i sidste ende har en masse billeder at vælge imellem.

Film

Billeder fanget med et filmkamera plejer normalt at have et blødt lys. Dette er muligt fordi film har nemmere ved at formindske afstanden mellem de lyse og de mørke farver. Men at fange billeder på film er bare mere arbejde for fotografen, og mere arbejde betyder selvfølgelig også mere penge ud af jeres pung. Udover at skulle købe filmruller, udvikle billederne og klippe dem, kan man hurtigt forvente en del ventetid på billederne fra ens bryllup.

Desuden, så er digitale kameraer så udviklet nu om dage, at de sagtens kan udfordre film på alle parametre.

Den klassiske
Efter I har valgt hvorvidt det skal være digitalt eller film, så er tiden kommet til at vælge stilen for jeres billeder. Ligesom de billeder I har set fra jeres bedsteforældres og forældres bryllupsalbum, så er nogle billeder bare tidsløse. De er enormt flotte og en smule formelle. Disse klassiske billeder reflekterer virkeligheden, lidt ligesom den dokumentariske stil, men med en mere kunstnerisk tilgang. Bryllupsfotografer som fanger den klassiske stil, sidder ofte og venter, tænker og holder øje med hvad der kan skabes ud af naturlige øjeblikke.
Når tingene sker naturligt skinner disse billeder allermest. Det er en bryllupsfotografs opgave at forvandle det almindelige til det fantastiske. Fortæl jeres bryllupsfotograf hvis I ønsker en klassisk og tidsløst indkapsling af jeres store dag.
Den kunstneriske
Ikke alle billeder behøver at være formelle, med brudeparret stirrende i kameralinsen. Med Pinterest som et dagligt hjælpemiddel for kreativitet, ender tingene oftest med at ligne hinanden. Som kunstner er det nødvendigt at producere billeder som er unikke og som betyder noget kun for det enkelte brudepar. Heldigvis handler bryllupsfotografering ikke kun om bryllupsfotografen, men også hvorvidt brudeparret har lysten til at lege foran kameraet og nyde øjeblikket. Disse ting kan tage bryllupsbillederne til et andet niveau.
Livsstil
Livsstilsfotografering minder en anelse om fotojournalistik. Det er ærligt med en sans for retning og stil, hvilket frembringer en følelse af nærvær og afslapning. En bryllupsfotograf med denne stil for øje, vil kigge efter de naturlige øjeblikke men også sætte scenen i ny og næ.
Den dramatiske
Lyset er den primære kilde for dramatisk fotografering. Her handler det meget mere om det udefrakommende lys, og hvordan man former det til ens behov. Det er ikke altid nemt at justere lyset, specielt hvis lyskilden er en stjerne 150 millioner af km. væk. Når I skal vælge en bryllupsfotograf, med denne stil i tankerne, så bladr igennem fotografens repertoire af heldagsbrylluper med samme form for bryllup som det I ønsker. For alle kan tage et godt billede en gang imellem, men det er kun de ypperste bryllupsfotografer som fanger de perfekte billeder, igennem hele dagen.
Den dokumentaristiske
Her er fokus mindre på stilrene og opstillede billeder og mere på de ærlige momenter af mennesker, detaljer og oplevelser, fanget i uvisheden. Her prøver bryllupsfotografen at vælge vinkler og baggrunde, hvor der er størst mulighed for at alt ser perfekt ud. For det er her man som bryllupsfotograf kan fange nogle ægte følelser fra brudeparret og gæsterne omkring. En dokumentaristisk stil giver det perfekte og sande billede af dagen der gik.
Vi håber I er blevet klogere de forskellige fotograferingsstile derude, og dét tættere jeres bryllupsfotograf.

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page