top of page

Forberedelse giver fantastiske billeder

Mange af de ting vi køber ind til et bryllup er skabt kun til den store dag, uanset om det er kagen, blomsterne eller bryllupskjolen. Men billederne er noget helt andet, da de kommer til at vare forevigt. Derfor skylder I jer selv, jeres børn og børnebørn, at jeres bryllupsbilleder bliver så tæt på perfekte som muligt.

Af den grund vil vi gerne give jer nogle tips til at få fingrene i den rette fotograf, og hvordan I sammen med fotografen kan forberede de perfekte bryllupsbilleder.

1. Start forberedelserne i god tid

Omkring et år før jeres bryllup kan det være smart at begynde jagten på jeres bryllupsfotograf. I kan starte med at kontakte par, som I har været til bryllup hos eller gøre som de fleste nu om dage; spørge Google. Husk på, at det ikke er nok at se på højdepunkter fra et bryllup, hvis I synes godt om en fotograf, så spørg efter alle billeder fra et bestemt bryllup. En dygtig fotograf sørger for, at ALLE billeder er perfekte og ikke kun nogle udvalgte få.

2. Vær kritisk

Imens I ser på billederne, så overvej lige nogle specielle øjeblikke, som I måske også ønsker at fange til jeres bryllupsdag. Hvordan fangede fotografen de billeder? Ville I også være tilfredse med den samme kvalitet? Se efter om der er meningen bag kompositionen, og hvorvidt folk er i fokus, medmindre det er et bevidst fravalg fra fotografens side.

En tredje ting, I skal være opmærksomme på er, hvorvidt folk ser afslappet ud foran kameraet. Oftest kan de fleste blive nervøse, men det kan meget vel være til fotografens fortjeneste, om folket på den anden side af linsen er naturlige, da fotografen normalt er dygtig til at berolige og guide folk igennem.

3. Arrangér et møde

Det er dog ikke altid muligt at bedømme en fotograf udfra tidligere jobs. Når I har fundet en håndfuld fotografer, som naturligvis passer jeres budget, smag og ledighed, så kan det være en god ide at aftale et personligt møde eller skype-møde med bryllupsfotograferne. Her er det nemlig muligt at komme tættere ind på personen, som i sidste ende kommer til at følge jer hele dagen og bliver en stor del af jeres minder.

4. Sammenlign pakker

Spørg hvad der er inkluderet i standardpakken, og hvorvidt der er ekstra omkostninger i form af transport eller overnatning. Mest af alt find ud af hvor mange timer fotografen sætter af til brylluppet. De fleste pakker inkluderer otte timer og dækker alt fra forberedelsen til festen. Det kan dog være smart at betale ekstra, hvis noget overskrider tidsplanen og fotografen skal på overarbejde.

5. Tjek referencer

Online referencer er et must, og skal være en del af jeres undersøgelse. Men når I er klar til at booke en fotograf, så kan det være en mulighed at spørge om mobilnummer på tidligere kunder. De kan nemlig forklare jer bedst muligt, hvordan det var at arbejde med den pågældende fotograf. Spørg parret hvorvidt de fik de ønskede billeder, ventetiden og andet info relevant for jer.

6. Underskriv en kontrakt

Efter at I har valgt en bryllupsfotograf skal I underskrive en arbejdskontrakt mellem jer og fotografen. Her skal der inkluderes ting som datoen af brylluppet, arbejdstimerne på selve dagen og timerne som bruges på efterredigering hvis nødvendigt. De fleste fotografer medregner efterredigering med i timerne til brylluppet.

7. Arrangér før-brylluppet-shoot

Vi har før nævnt vigtigheden i at aftale et før-brylluppet-shoot med den udvalgte bryllupsfotograf, men vi siger det gerne igen. Et før-brylluppet-shoot sætter flere ting på plads for jer og fotografen. F.eks. så er det en god mulighed for at lære fotografen bedre at kende og blive tilpas med at få taget billeder af jer. Men I får også muligheden for at snakke med fotografen, før brylluppet, om hvilke billeder I kan lide og hvilke I ikke er særlig vilde med. På den måde har fotografen et klart billede af, hvad der skal fanges og hvordan på selve bryllupsdagen.

8. Lav en realistisk billedeliste

I skal ikke spilde tiden med at få alle mulige gruppesammensætninger med jeres bedsteforældre, søskende, fætre og kusiner. Hold jer til nogle enkelte vigtige billeder og sørg for at have en medhjælper som kan assistere folk til og fra fotograferingen, så alt flyder problemfrit.

Hvis I på forhånd ved, hvilke billeder I godt kunne tænke jer i sort og hvidt, så inkluder det i jeres billedeliste, og det samme med detaljer og dekorationer som I føler fortæller noget om jeres store dag.

Hvis I virkelig ønsker en kanon forberedelse, så kan I tilføje billeder af jer selv, som fotografen kan gå ud fra, når han tager billederne.

Det skal selvfølgelig være billeder, hvor I selv synes I ligner en million. På den måde ved fotografen, hvordan I ønsker at se ud på bryllupsbillederne.

9. Hav en realistisk tidsplan

På jeres bryllupsdag kan I ikke forvente at alt følger den planlagte tidsplan, for alt kommer til at tage længere tid end hvad I forventer. Alt fra håropsætningen til ceremonien og alt midt imellem. Man kan ikke rigtig forberede sig på glemte bryllupstaler, fulde gæster eller et uheld på E45 som holder alle gæsterne tilbage fra receptionen.

10. Løft hovedet

De flest fotografer kan nikke genkende til, at bruden oftest lister ned af kirkegulvet pga. nervøsitet. Men i det mindste burde bruden løfte hovedet op, så man kan se det smukke ansigt på så vigtig en begivenhed. Selv den mindste følelse er mere værd at fange end toppen af dit hovede.

11. Nyd dagen

Prøv og bevare glæden. Det kan være svært, når der skal laves ændringer i forhold til vejret eller andre ustyrlige fænomener, men det skal ikke ødelægge jeres store dag. I skal også tillade, at fotografen styrer tidsplanen, når der skal fotograferes. I sidste ende betaler I fotografen for, at fange de bedste øjeblikke på smukkeste vis og det kan personen ikke uden en form for ro.

Hold op med at lede efter kameraet og kig din nye ægtefælle i øjnene i stedet. Hvis fotografen skal fange jer grine med vennerne eller andre små detaljer, så er det fotografens opgave at fange de øjeblikke - ikke jeres.


Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page