top of page

Sådan vælger I den bedste fotograf til jeres bryllup


Aldrig nøjes med en fotograf...

Vi ved alle, at når den store dag kommer, så ligner vi en million. Men kan man være sikker på at den valgte fotograf kan fange os ligne en million? Lige efter udgifter til lokationen har vi udgiften til en fotograf. Faktisk, så kan en fotograf koste jer mere end brudekjolen!

Som de fleste nok ved, så er billederne, ringen og brudekjolen nogle af de få ting som forbliver hos os længe efter bryllupsdagen. Af den grund skal man være omhyggelig med hvor meget man går på kompromis med en bryllupsfotograf. Jeres billeder vil foreviggør jeres dag og alle jeres minder. Det er derfor en stor ting at vælge den rette fotograf, og heldigvis er Fårehyrden her til at guide jer igennem, hvilke ting I skal holde øje med, på jagten efter jeres fotograf.

Vær stilfuld

I ved det måske ikke, men både dig og din partner bliver eksperter i diverse fotograferingsstile. Men bare rolig, det kræver ikke meget mere arbejde end at browse lidt i Pinterest. Gå på opdagelse mellem livsstilfotografering, dokumentaristisk, portrætter, reportager og meget mere, og find så den stil I synes bedst om. Fortrækker I måske traditionelle billeder, hvor det på forhånd er aftalt og formelt, eller fortrækker I billeder som er mere afslappet og fanget i øjeblikket? Eller måske en blanding af disse to?

Efter I har fundet en bryllupsfotograf, så kan det være en god ide at aftale et møde, eller endda et ''før-brylluppet shooting''. Her får I rig mulighed for at lære fotografen bedre at kende, og han/hun kan danne sig et overblik over hvad I ønsker af fotografens billeder. Desuden er det en god øvelse for at vænne sig til kameraet, så I får de bedste billeder på den store dag, ligegyldigt hvilken stil I vælger.

Click, click, click

Èn ting jeg altid vil forslå er, at brudeparret laver en liste over deres ''must-have'' billeder. Dette vil nemlig give jeres fotograf et indtryk af jeres stil, men I sørger også for at intet bliver glemt. I får ikke muligheden for at se billederne i et stykke tid efter brylluppet, og der vil desværre heller ikke være mulighed for at tage billederne om.

Browse Pinterest og Instagram, og saml på de billeder I synes bedst om. Læg også mærke til hvilke elementer går igen i de valgte billeder. Lyset? Stil? Valg af lokation? Find ud af hvad der tiltrækker jer til billederne, og fortæl det så til jeres fotograf. En god ide er, at kigge igennem fotografens portfolio, og vurdere om fotografen har erfaringen og evnen til at producere de samme billeder I ønsker.

Penge

Ligesom alt andet, så skal fotografen naturligvis også passe ind i jeres budget. Hvis det dog betyder at man skal spare natmaden væk, så endelig gør det, fotografens arbejde er trods alt mere betydeligt end smørbrød. Det er også vigtigt at tjekke hvad der indgår i fotografens pakke. Hvor længe har I fotografen? Hvor mange billeder får I? Digitalt eller album? Hvad med en fotoboks til brylluppet? Hvad hvis fotografen ikke er lokal, hvor store er udgifterne for transport? Jo mere I ved om fotografens udgifter, jo nemmere er det at danne jer et overblik for det generelle budget.

Tid

Hvornår kommer jeres fotograf? Sørg for at det er aftalt på forhånd, at fotografen kommer på de rigtige tidspunkter og fanger de momenter som betyder mest. Kommer de måske tidligt på dagen, for at fange forberedelserne? Bliver de til jeres første dans? Hvad hvis I har nogle ekstra arrangementer planlagt, er fotografen involveret i dem? Planlæg dagen med fotografen, så I sammen oplever og fanger de bedste øjeblikke på jeres store dag. Det er også vigtigt at søge fotografer i god tid. De bedste er reserveret flere år forinden! Sørg for at finde en bryllupsfotograf lige efter datoen bliver fastlagt.

God jagt!

/Fårehyrden


Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page